به گزارش مجله خبری تپـــــور از رشت، رئیسکل دادگستری استان گیلان با اشاره به اینکه آببندانها از گذشته نقش مهمی در ذخیره و تامین آب اراضی کشاورزی ایفا مینمود، اظهار کرد: نیاکان ما در طراحی آببندانها بسیار دقیق عمل نموده و آن را به تناسب
نزولات جوی و شیب آب، در شهرستانها احداث مینمودند.
وی با اشاره به اینکه آببندانها به صورت چند منظوره اداره میشد، گفت: علاوه بر تامین آب اراضی برای پرورش آبزیان نیز از آن بهره میگرفتند که امروزه این کاربری آببندانها مغفول مانده است.
خلیلی با بیان اینکه آب بندانها به دلیل عدم لایروبی به جنگل یا تالاب تبدیل شد، افزود: برخی متصرفان نیز با تغییر کاربری در آببندانها به ساختوساز در آن پرداختهاند.
رئیسکل دادگستری استان گیلان از مسئولان متولی خواست تا میزان آببندانهایی که قرار است لایروبی شود مشخص نموده و آببندانهای غیرفعال را نیز به سازمان جهاد کشاورزی واگذار نمایند.
وی با اشاره به اینکه در گذشته حجم نزولات جوی با میزان آببندانها تناسب داشته است، گفت: امروزه میزان نزولات جوی کاهش یافته و با خشکسالی مواجه هستیم لذا باید آببندانهای غیرفعال را نیز احیا نموده تا از نزولات جوی بیشترین بهرهمندی حاصل شود.
وی در پایان دستور داد کارگروهی در استان و متناظر آن در شهرستانا با حضور دادستان ها و مسئولان متولی در خصوص ساماندهی آببندانها و لایروبی و استحکام بخشی و تامین اعتبار برای آببندانها غیرفعال تشکیل شود.
انتهای پیام/۱۳۰۳
تمام حقوق برای مجله خبری تپور محفوظ می باشد کپی برداری از مطالب با ذکر منبع بلامانع می باشد.