به گزارش مجله خبری تَـپور؛ حجتالاسلام والمسلمین حمزه خلیلی رئیسکل دادگستری استان گیلان روز پنجشنبه در مراسم یادواره شهدای حقوقدان گیلان در سالن همایشهای امام خمینی (ره) با اشاره به ویژگی شهدا اظهار کرد: نخستین فضیلت شهدا که باعث تمایز آنها از دیگر مردمان شد در واقع حس خداجویی و خداخواهی شهدا و تقویت این حس بین مردم است.
وی با بیان اینکه خداجویی و خداخواهی یک گرایش فطری بشری است، گفت: هر انسانی این گرایش را دارد که خداپرست باشد زیرا پرستش نیازِ بشر است و بزرگترین مأموریت پیامبران الهی نیز تقویت حس خداجویی بین مردم بود.
رئیسکل دادگستری استان گیلان با بیان اینکه شهدا تجلیگر اسماء خداوند شدند تصریح کرد: کسانی در جبههها بودند که همچون ابوذر بیابانها را طی میکردند تا به خدا برسند و بیمنت در جبهه حضور داشتند که نشان میدهد ذکر خدا در آنجا منتشر بود و دلبستگیها از بین رفته بود زیرا خدا در رأس قرار داشت.
خلیلی با اشاره به اینکه یکی از دلایلی که انسان دچار غفلت میشود این است که دنیا نزدش بزرگ میشود، افزود: اما شهدا به دنیا وابستگی نداشتند و بزرگی خدا را احساس کردند و به خدا نزدیکتر شدند؛ آنجا سرزمینی بود که صفاتی همچون ایثار، گذشت، خود را ندیدن و درد دیگران را در اولویت قرار دادن به اوج رسید.
وی با بیان اینکه امثال شهید املاکیها گفتند “ما میرویم تا دیگران بمانند” تصریح کرد: برای رسیدن به خدا باید از این دنیا فاصله گرفت تا دنیا نزدِ ما کوچک شود و ما بزرگ شویم؛ شهدا از خوف خدا بیتابی میکردند و امام علی(ع) نیز شب از خوف خداوند اشک میریختند.
خلیلی با بیان اینکه دومین ویژگی شهدا این است که آنها عاشق بودند و عشق را بر عقل حسابگر ترجیح دادند، گفت: شهید بهشتی نیز به عرفان گرایش داشتند و فیلسوف بودند و در عین حال به جوانان میفرمود “جوانان بیایید عاشق شوید”.
رئیسکل دادگستری استان گیلان با اشاره به ضرورت آشنایی مدیران با مبانی دینی و اسلامی بیان کرد: شهید بهشتی با وجود کار سنگین اجرایی اما کلاسهای دینی خود را برگزار و تیم همراه خود را با مبانی دینی آشنا میکرد.
وی با بیان اینکه شهدا نور را دیدند و نورانی شدند افزود: این عشق است که محرک درونی است و شهدا با عشق توانستند زیباییها را تشخیص دهند و وقتی زیباییها دیده شود، روح با زیباییها گره میخورد و شاداب میشود و آنان که برای رفتن به خط مقدم در جبههها بیتاب بودند زیباییها را دیده بود.
رئیسکل دادگستری گیلان گفت: امروز هر مدیری در پشتِ میز و خانه خود حسابگر شده است و اگر حسابگری نکند میگویند او اقتصادی نیست از طرفی امروز بیش از آنکه به مادیات نیاز داشته باشیم به معنویت نیاز داریم و باید معنویت جبهههای دفاع مقدس به خانههایمان نفوذ پیدا کند.
خلیلی با اشاره به اهمیت حفاظت و حراست از خون شهدا تصریح کرد: برگزاری مراسمات، بازگو کردن یاد و خاطره شهدا، نامگذاری کوچه و خیابانها به نام شهدا و یادآوری فضایل شهدا هر کدام به نوعی حفظ و حراست از خون شهدا محسوب میشود اما کافی نیست.
وی با بیان اینکه در راه حفاظت و حراست از خون شهدا بایستی افقی را ترسیم کنیم، افزود: آن افق را سیره قرار دهیم بهطوریکه در جامعه نهادینه شود و آن سیره هم “سیره کربلاست” و این سیره را میتوانیم در صحیفه سجادیه جستجو کنیم چراکه امام حسین(ع) نیز در راه بیدار کردن مردم و زدودن جهل و نادانی به شهادت رسید.
انتهای پیام/۱۳۰۱
تمام حقوق برای مجله خبری تپور محفوظ می باشد کپی برداری از مطالب با ذکر منبع بلامانع می باشد.