واویشکا یکی از غذاهای استان گیلان است که در زمان جنگ جهانی دوم وارد این منطقه شد. بیش از ۱۵۰ سال پیش در حمله روسها به ایران که بیشتر در مازندران و گیلان استقرار داشتند، این غذا به گیلان آورده شد. ریشه اصلی این غذا به چهار قرن پیش به کشور یونان باز میگردد.
واویشکا در اصل با دل و جگر سفید گوسفند و همچنین روده گوساله و پستان گاو خرد شده که در پیاز فراوان با حرارت ملایم پخته و بعد گوجه به آن اضافه میشود، بعمل میآید و یک غذای روسی است. که بعد از حمله روسها به ایران و اسکان عدهای از آنها در استان گیلان به نام واویشکا رواج پیدا کرده. در استان گیلان مخصوصا” شرق گیلان اولویت برای خوردن واویشکا شهر آستانهاشرفیه است. کافی است به سمت کوچههای پشت حرم مطهر حضرت آقاسید جلاالدیناشرف (ع) حرکت کنید تا عطر لذیذ واویشکا شما را به محل موردنظر برساند.
تمام حقوق برای مجله خبری تپور محفوظ می باشد کپی برداری از مطالب با ذکر منبع بلامانع می باشد.