رئیس انجمن تولیدکنندگان شیرخشک اطفال با بیان اینکه در پی تغییر نرخ ارز مواد اولیه شیرخشک، قیمت این مواد اولیه هفت برابر شده است؛ نسبت به بروز کمبود شیرخشک در ماههای آینده هشدار داد.
به گزارش مجله خبری تپور؛ هانی تحویلزاده درباره آخرین وضعیت تولید شیرخشک در کشور اظهار کرد: از سه هفته پیش بهصورت ناگهانی و خلقالساعه نرخ ارز دولتی مواد اولیه شیرخشک از ۴۲۰۰ تومان به ۲۸ هزار و ۵۰۰ تومان تغییر کرد اما این مسئله از پیش به اطلاع تولیدکنندگان شیرخشک نرسیده بود.
وی افزود: موجودی ماده اولیه در شرکتهای تولیدکننده پایین است و اگر شرکتها بخواهند ماده اولیه را با نرخ جدید که قیمت آن ۷ برابر شده است، تأمین کنند در مضیقه مالی قرار میگیرند.
تحویلزاده ادامه داد: تغییر نرخ ارز مواد اولیه شیرخشک فشار نقدینگی زیادی به شرکتهای تولیدکننده شیرخشک نوزادان وارد میکند؛ از سوی دیگر هفته گذشته بانک مرکزی اعلام کرد که بهازای هر محمولهای که وارد گمرک و ترخیص میشود شرکتهای تولیدکننده شیرخشک فقط دو ماه فرصت دارند که نسبت به پرداخت مابهالتفاوت ارز ۲۸ هزار و ۵۰۰ تومانی و ۴۲۰۰ تومانی اقدام کنند که این موضوع نیز فشار مالی بسیار زیادی به تولیدکنندگان وارد کرده است زیرا از زمانی که ماده اولیه از گمرک ترخیص شود تا زمانی که به کارخانه برسد و آزمایش و تولید و پخش شود و پول آن از داروخانهها وصول شود حدود ۷ تا ۸ ماه بهطول میانجامد و شرکتهای تولیدکننده نمیتوانند در بازه زمانی دوماهه نقدینگی موردنیاز را تأمین کنند.
رئیس انجمن تولیدکنندگان شیرخشک اطفال گفت: مسئله دیگر قیمتگذاری دستوری سازمان غذا و داروست که بدون اینکه مدارک جدیدی از ما بگیرد خودش رأساً اقدام به قیمتگذاری شیرخشک کرده و قیمتی به شیرخشک داده است که بهنفع تولیدکنندگان نیست و ادامه تولید با این روند امکانپذیر نیست؛ اگر این مشکل ادامهدار شود و مسائل ذکرشده حل نشود هشدار میدهیم که در ماههای آینده باز هم دچار مشکل کمبود شیرخشک در سطح کشور خواهیم شد.
گفتنیست، در حال حاضر علیرغم تغییر نرخ ارز مواد اولیه شیرخشک و افزایش هفت برابری قیمت آن، بهای شیرخشک برای متقاضیان تغییر نکرده است و خانوادهها با همراه داشتن کدملی کودک خود در هنگام خرید شیرخشک، میتوانند آن را با قیمت قبلی و به صورت یارانهای تا سقف ۱۰ قوطی در ماه دریافت کنند. اتباع خارجی نیز با ارائه شناسه یکتا میتوانند شیرخشک کودک خود را دریافت کنند.
سازمان غذا و دارو با اشاره به این که طبق برآوردها هر کودک زیر ۲ سال نیاز به ماهانه ۸ قوطی شیرخشک دارد؛ اعلام کرده است که از این پس در هر ماه ۱۰ قوطی شیرخشک به صورت یارانهای و ۱۰ قوطی نیز به صورت غیریارانهای برای هر کودک در نظر گرفته شده و با ارائه کد ملی کودک به داروخانهها، به متقاضیان ارائه میشود.
انتهای خبر/ ۱۳۰۴
تمام حقوق برای مجله خبری تپور محفوظ می باشد کپی برداری از مطالب با ذکر منبع بلامانع می باشد.