به گزارش مجله خبری تپور؛ یونس رنجکش با اشاره به راهاندازی مجدد کارخانه فرآوری چای شرکت کنیایی در لاهیجان اظهار کرد: این کارخانه سال ۱۳۸۱ توسط سرمایهگذار کنیایی خریداری شد و قرار بود در صنعت فراوری و بستهبندی چای داخلی و خارجی فعالیت کند اما چندین سال قبل به دلایل مختلفی ازجمله مشکلات عدم تأمین مواد اولیه (چای) تعطیل شد.
وی با بیان اینکه سالانه ۱۰۰ هزار تن چای در کشور مصرف میشود، تصریح کرد: فقط حدود ۳۰ هزار تن آن تولید داخلی است و مابقی از طریق واردات تأمین میشود و قرار بود تا این شرکت علاوه بر بستهبندی چای داخلی و فرآوری آن همچون تبدیل چای به نوشابه، چای خارجی را نیز بهصورت فلهای وارد و در این شرکت بستهبندی کند.
مدیرکل هماهنگی امور سرمایهگذاری با بیان اینکه تقویت زنجیره ارزش از طریق خدمات و ایجاد کارخانجات فرآوری، بستهبندی و تبدیل چای با ذائقههای مختلف امکانپذیر است، افزود: برای رونق اقتصادی و اشتغالزایی نیازمند سرمایهگذاریهای داخلی و خارجی هستیم و با پیگیریهای صورت گرفته این کارخانه کنیایی بعد از مدتها تعطیلی قرار است دوباره باهدف بستهبندی و فرآوری چای فعالیت کند.
رنجکش با اشاره به شائبههای مطرح شد در این باره گفت: برخلاف آنچه عدهای مطرح میکنند فعالیت این کارخانه نهتنها به چای داخلی آسیب وارد نمیکند بلکه چای تولید داخلی به دلیل بستهبندی در کشور با برند خود به بازارها عرضه میشود و توأمان چای وارداتی مصرف کشور نیز در این منطقه بستهبندی میشود.
وی با تأکید براینکه فعالیت این کارخانه قانونی و عادی است، افزود: اگر بجای چای بستهبندی وارداتی، چای فلهای وارد کشور و بستهبندی شود؛ موجب ایجاد اشتغال و فعالسازی صنعت بستهبندی در منطقه میشود.
مدیرکل هماهنگی امور سرمایهگذاری و اشتغال استانداری گیلان خاطرنشان کرد: سال گذشته نیز هیئت کنیایی به سرپرستی استاندار بومت، به گیلان آمده بودند و محمولهای به وزن یک هزار تن چای، از لاهیجان به آن کشور صادرشده بود که زمینه تبادل محصول چای به ۲ کشور را فراهم کرد.
رنجکش با بیان اینکه ما از حضور سرمایه گذاران بخش خصوصی در استان استقبال میکنیم بیان کرد: اصل حضور هیئت کنیایی، به انجام سرمایهگذاری در استان گیلان و لاهیجان در حوزه محصولات کشاورزی مربوط میشود و ضمن استقبال از این امر مهم، باید از حاشیهسازیها پرهیز کرد.
گفتنی است در استانهای گیلان و مازندران بالغبر ۵۵ هزار چایکار وجود دارد و وسعت باغهای چای این دو استان در حدود ۲۵ هزار هکتار است که در این میان هرساله سطح زیرکشت متفاوت است. طبق آمارها مصرف سالانه ۱۰۰ هزار تن چای خشک در کشور داریم که ۳۰ هزار تن از چای خشک موردنیاز کشور در داخل تولید میشود.
انتهای پیام/۱۳۰۱
تمام حقوق برای مجله خبری تپور محفوظ می باشد کپی برداری از مطالب با ذکر منبع بلامانع می باشد.