ماجرای بازی‌واره‌سازی و هوش هیجانی نوجوانان

به گفته کارشناس علوم رسانه و علوم شناختی امروز براساس آمار ۳٫۵ میلیون پسر و ۴٫۵ میلیون دختر مشغول بازی رایانه‌ای هستند که این باعث افزایش هوش هیجانی آن‌ها می‌شود که متأسفانه شاهد غفلت عظیم در حوزه برنامه ریزی برای این همه قشر جامعه هدف هستیم.

به گزارش مجله خبری تپور از رشت؛ ابراهیم افشاری کارشناس رسانه در نشست “عصر روایت” با موضوع بررسی تاثیر پروپاگاندای رسانه‌ای بر روی نسل جوان و نوجوان در مرکز جبهه انقلاب فرهنگی، با بیان اینکه امروز ما در عصر شناخت قرار داریم اظهار کرد: ما در عصر گذشته که عصر ارتباطات بود با بمباران اطلاعات مواجه بودیم که بستر آن نیز پدیده اینترنت بود که در طول زمان کارکردهای آن گسترش پیدا کرده است.

کارشناس حوزه رسانه و جنگ نرم با اشاره به اقدامات بنگاه‌های رسانه‌ای خارجی در راستای جذب مخاطب بیشتر به سمت بستر اینترنت و فضای مجازی افزود: ایجاد امکان درآمدزایی و استفاده از رویکرد تعاملی با ایجاد پلتفرم‌هایی مانند اینستاگرام، توییتر، یوتیوب و … از جمله این اقدامات بود.

بمباران اطلاعاتی با هدف تغییر محاسبات ذهنی

وی با تاکید بر اینکه امروز در فضای مجازی از علوم عصب شناختی و علوم روان شناختی برای ارائه محتوا به مخاطب ارائه می‌شود بیان کرد: ما در عصر جدید که عصر شناخت است، علاوه بر بمباران اطلاعاتی با تغییر محاسبات ذهنی از طریق علوم شناختی نیز مواجه هستیم.

افشاری با بیان اینکه در عصر حاضر صرفا رسانه‌ای خبری متکلم وحده نیستند، تصریح کرد: ما امروز صرفا در دوران تولید محتوا نیستیم بلکه در دوران خوانش محتوا هستیم و این زمینه تغییر پارایدایم‌های علوم ارتباطی را ایجاد کرده است.

کارشناس حوزه رسانه با اشاره به اینکه امروز همه به دنبال مطالعه اخبار تیتروار هستند و کسی حوصله خواندن اخبار طولانی را ندارد گفت: همین امر باعث می‌شود تا یک کلیپ چند ثانیه‌ای تقطیع شده به راحتی مخاطبان زیادی را با خود همراه کند اما خبر طولانی مربوط به همان کلیپ که به دنبال بیان حقیقت است دیده نشود.

هدف از افزایش هوش هیجانی نسل نوجوان پر کردن داشبورد رسانه‌‌ها است

وی با اشاره به استفاده دشمنان از تکنیک بازی‌واره‌سازی افزود: امروز براساس آمار ۳٫۵ میلیون پسر و ۴٫۵ میلیون دختر مشغول بازی رایانه‌ای هستند که این باعث افزایش هوش هیجانی آن‌ها می‌شود که متأسفانه شاهد غفلت عظیم در حوزه برنامه ریزی برای این همه قشر جامعه هدف هستیم.

افشاری با تاکید بر اینکه بسیاری از نوجوانان درگیر در اغتشاشات اخیر فضای میدان را به صورت یک بازی در نظر گرفته بودند بیان کرد: هدف از افزایش هوش هیجانی نسل جوان و نوجوان، پر کردن داشبورد رسانه‌ها برای رسیدن به مطامع کوتاه مدت و بلندمدت آنهاست.

انتهای پیام/۱۳۰۱