۶ دستگاه موتورلانس در اورژانس رشت فعالیت دارند
به گزارش مجله خبری تپــــور از رشت، جمشید محمدی، رئیس اورژانس ۱۱۵ گیلان در گفتگوی خبری با بیان اینکه ۷۸ پایگاه اورژانس در سطح شهرستانها و جادههای استان گیلان بهصورت شبانهروزی فعال هستند، اظهار کرد: در ۹ماهه امسال حدود ۱۰۰ هزار مأموریت امدادی در استان انجام شده که ۷۷ هزار مأموریت مربوط به بیماران حاد و اورژانسی و مابقی مربوط به تصادفات و حوادث ترافیکی است.
وی عمده خدمات امدادی در حوزه بیماران را بهصورت سرپایی دانست که با مراجعه به منازل صورت میگیرد و افزود: فرایند اعزام و انتقال بسیار مهم است و لذا نقش اصلی امدادرسانی را مرکز دیسپچینگ (اطلاعات ۱۱۵) انجام میدهد که متشکل از کارشناسان خبره در رشتههای پرستاری و مامایی و فوریتهای پزشکی و پزشکان مستقر است که بهصورت شبانهروزی اقدام به تریاژ تماسها میکنند.
رئیس مرکز اورژانس پیش بیمارستانی، مدیریت حوادث و فوریتهای پزشکی گیلان با اشاره به اهمیت هدایت و راهنمایی تماسگیرندهها تا رسیدن اکیپ امدادی اورژانس، عنوان کرد: بهصورت میانگین در ماه ۱۰ هزار مأموریت توسط اورژانس پیش بیمارستانی گیلان انجام میشود.
محمدی، با بیان اینکه پایگاههای امداد جادهای مرکز اورژانس گیلان نیز در فصل زمستان مستقر و تجهیز شدهاند، اضافه کرد: اقدام به دپوی دارو و تجهیزات جهت امدادرسانی در شرایط سخت جوی کردیم.
وی با اشاره به آمادگی اکیپهای پشتیبان در حوادث، خاطرنشان کرد: علاوه بر پایگاههای شهری و جادهای، یک پایگاه اورژانس هوایی داریم که با یک فروند بالگرد آماده امدادرسانی به مناطق صعبالعبور یا انتقال بیماران بدحال و مصدومین است.
رئیس اورژانس ۱۱۵ گیلان، از استقرار پایگاههای امدادی در همه جادههای پرحادثه استان خبر داد و گفت: سرمایهگذاری در حوزه اورژانس پیش بیمارستانی یک ضرورت است و نباید نگاه هزینهای داشته باشیم.
وی مرکز اورژانس گیلان را دارای سرمایه انسانی خلاق، باانگیزه و متعهد دانست و یادآور شد: بهترین و پیشرفتهترین امکانات احیا را در آمبولانسهای ۱۱۵ داریم و مجهز به آی.سی.یوی سیار هستند. همچنین به دنبال توسعه اورژانس تخصصی هستیم و برای نخستینبار اورژانس بانوان را راهاندازی کردیم که هم در مأموریتهای تصادفی و هم غیرتصادفی اقدام به امدادرسانی به بانوان میکنند. در حوزه دیسپچینگ نیز غالباً از بانوان برای هدایت و راهنمایی تماسها کمک میگیریم.
محمدی، استاندارد رسیدن آمبولانس در جاده، جاده فرعی، شهر و کلانشهر را به ترتیب ۱۵ دقیقه، ۲۰ دقیقه، هشت تا ۱۰ دقیقه و ۱۲ دقیقه دانست و بیان کرد: این شاخص در کلانشهر رشت ۱۱.۸ دقیقه، در شهرهای گیلان ۱۳ دقیقه و در جادهها ۱۵.۸ دقیقه است.
رئیس اورژانس ۱۱۵ گیلان، با اشاره به فعالیت ۶ دستگاه موتورلانس در شهر رشت، اظهار کرد: این موتورلانسها تا رسیدن آمبولانس به محل حادثه میروند و اقدامات امدادی اولیه را انجام میدهند. برای شهرهای بزرگ گیلان نیز تعداد پایگاههای ۱۱۵ را افزایش دادیم تا زمان رسیدن به محل حادثه کاهش یابد.
انتهای پیام/۱۳۰۳
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0