تکنیک «بازنمایی صفر» چگونه عمل میکند؟
به گزارش مجله خبری تپور؛ علی حیدری، سردبیر هفتهنامه صبح صادق، روزنامهنگار و کارشناس رسانه در صد و چهل و پنجمین برنامه زنده «امواج شبهه» شبکه رادیویی گفتوگو با عنوان «نقش رسانههای بیگانه در جریانسازی حقوق بشری علیه ایران» با بیان این که بحث حقوق بشر و استفاده از ابزار رسانه برای بیان و طرح این موضوع یکی از ابعاد سناریو دشمن برای مقابله با جمهوری اسلامی در همه مقاطع بوده است، اظهار کرد: اگر به توطئهها و فتنههای گذشته در عرصههای سیاسی و امنیتی نگاهی بیندازید میبینید که همیشه به دنبال ایجاد فضایی علیه ایران بودند تا بتوانند بیانیه صادر کنند و استفاده سیاسی خودشان را بهصورت حقوقی ببرند.
استفاده ابزاری از حقوق بشر
این روزنامهنگار و کارشناس رسانه افزود: این جنگ پیچیده که با فشارهای اقتصادی، سیاسی و حوادث امنیتی که با هدف تجزیه ایران دنبال میشود پیوستهای فرهنگی و حقوقی دارد که موضوع حقوق بشر جهت تکمیل این فرایند آمده است و همه تلاششان را میکنند تا در پهنه این جنگ ترکیبی و رسانهای اهداف خاص خود را دنبال کنند؛ لذا اغتشاشات خیابانی یک بعدازاین داستان است، ابعاد رسانهای بعدی دیگر و پیگیریهای حقوقی که در حال حاضر با نام بیانیه حقوق بشر علیه ایران از آن یاد میشود موضوع دیگری است که مطرح میشود و در مجموع جورچین دشمن در جنگ ترکیبی را کامل میکند.
سواد رسانهای، راه تقابل با رسانههای بیگانه
حیدری با تأکید بر این که دوگانههای غرب صرفاً در حوزه حقوق بشر نیست، گفت: در هر عرصهای که استکبار جهانی با قدرتهای نوظهور در دنیا برخورد و مواجه میکند همین دوگانه را میتوان دید. اگر به تکنیکهای رسانهای نگاهی بیندازیم میبینیم، دشمن زمانی که میخواهد موضوعی در کشور ما را بزرگ کند از تکنیک بزرگنمایی استفاده میکند، بماند که خلأ خبری در داخل موجب فراهمشدن مقدمات روایت اول برای دشمن میشود.
وی افزود: در مقابل در مورد وضعیت داخل خودشان از تکنیک بازنمایی صفر استفاده میکنند، یعنی همه تلاش رسانهای خود را به کار میگیرند تا از آن موضوع هیچ ذهنیتی در افکار عمومی جهانی و مخاطبین خودش شکل نگیرد. همه این تکنیکها زیرمجموعه تکنیک تحریف است که بزرگنمایی، سفیدکردن دشمن و کوچکنمایی دستاوردها و توانمندیها، سیاهنمایی داشتهها و مسائل داخلی را برعهده دارد.
این روزنامهنگار و کارشناس رسانه تصریح کرد: رمز و کلیدواژه مقابله با تحریف و تکنیکهای دشمن سواد رسانهای است ما باید تلاش کنیم که سواد رسانهای جامعه را تقویت کنیم، این ارتقا سواد رسانهای موجب میشود که مخاطبین ما تحتتأثیر جریان تحریف قرار نگیرند. سواد رسانهای در سطح ابتداییتر با عنوان تربیت رسانهای مطرح است که اساتید و کارشناسان معتقد هستند که این آموزش از مقطع ابتدایی باید آغاز شود.
انتهای پیام/۱۳۰۱
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0