به گزارش مجله خبری تپـــور اسدالله عباسی پیش از ظهر امروز در جلسه بررسی وضعیت تالابهای گیلان در سالن الغدیر استانداری گیلان با اشاره به گسترش حریم تالاب، به دلیل افزایش رسوبات در آن اظهار کرد: راه نجات تالاب کار کارشناسی علمی و دقیق است، تصمیمات امروز ما به حیات و زندگی آینده مردم تالاب بستگی دارد لذا ایجاد کارگروهی با رویکرد جهادی برای احیای تالاب انزلی ضروری است.
وی با بیان اینکه در این سالها سازمانها و ادارات مختلف قدمی برای احیای تالاب برنداشتند، گفت: عملکرد مسؤولان برای احیای تالاب عرصه را برای مردم سخت و زندگی را برای آبزیان و پرندگان آن محدوده سمی کرده و باید برای بهبود این مشکل پیگیری ملی صورت بگیرد.
استاندار گیلان با تأکید بر اینکه تعیین حد بستر تالاب انزلی باید بر اساس کنوانسیون رامسر باشد و ما اجازه دستاندازی به هیچ احدی را در این منطقه نداده و جلوی اقدامات سوءاستفاده گران را میگیریم، افزود: پیشگیری از افزایش رسوبگذاری در تالاب انزلی ضرورت دارد لذا آبخیزداری استان نیز باید رودخانههای آبریز به تالاب را مدیریت کند.
یکشبه ۱۰ هزار هکتار به حریم تالاب انزلی اضافه شد
نماینده مردم انزلی در مجلس شورای اسلامی نیز در این نشست با اشاره به اینکه یکشبه ۱۰ هزار هکتار به حریم تالاب انزلی اضافهشده و آب منطقهای باید مبنای اضافه شدن این مقدار را پاسخ دهد، اظهار کرد: به چه حقی زمینهای مردم ساکن اطراف تالاب انزلی به نام وزارت نیرو ثبتشده، چرا وزارت نیرو در سال ۹۳ برخلاف قانون، بستر تالاب انزلی را ۱۰ هزار هکتار افزایش داد.
احمد دنیا مالی با انتقاد از عدم مبادله موافقتنامه اختصاص ۵۸۰ میلیارد تومان جهت احیای تالاب انزلی افزود: چند هزار هکتار اراضی کشاورزی گیلان به حریم تالاب انتقالیافته و بودجهای که هفت سال پیش برای ساماندهی فاضلاب در نظر گرفتهشده کافی نیست.
وی با اشاره به احداث غیر فنی اسکله شماره ۱۰ تالاب انزلی و لزوم لایروبی بهموقع رودخانهها برای جلوگیری از مخاطره زندگی مردم گفت: وجود لاله تالابی در تالاب انزلی خطرناکتر از سنبل آبی بوده و کل تالاب را نیز فرا گرفته است.
نماینده مردم انزلی با تأکید بر لزوم برخورد جدی با تالاب خوارانی که از استانهای دیگر به گیلان آمدند و به حریم تالاب انزلی تجاوز کردند خاطرنشان کرد: تالاب خواران و سو استفاده گران زندگی چند هزار خانوار حاشیه تالاب را خراب کردند.
صرفاً با حرف مرکز نشینان تصمیم نگیرید
نماینده مردم صومعهسرا در مجلس شورای اسلامی نیز در این نشست با بیان اینکه نوع تعیین حریم تالاب انزلی باعث میشود که ۱۸ روستا به زیر آب برود و انتظار میرود که آب شرکت آب منطقهای گیلان صرفاً با حرف مرکز نشینان مردم گیلان را بیچاره نکنند، اظهار کرد: افزایش حریم تالاب منجر به فاجعه امنیتی و اجتماعی بزرگ میشود، اجازه نمیدهیم احدی حق مردم ساکن اطراف تالاب انزلی را تضییع کند و خانه و زندگی آنها را به حریم تالاب وارد سازد.
سید کاظم دلخوش با انتقاد از اینکه باوجود ردیف اختصاصی برای لایروبی آببندانها اما دستگاههای مرتبط پیشنهادات خود را برای نمایندگان ارسال نکردند گفت: اگر پیشنهادات دستگاههای متولی تا روز شنبه به دست نمایندگان نرسد سهمی از لایحه بودجه برای سال آینده در این زمینه تخصیص داده نمیشود.
دلخوش با ابراز تأسف از اینکه ۶۰ درصد زمینهای گیلان به افراد غیربومی فروختهشده وبسیاری از افراد از شهرهای دیگر به گیلان مهاجرت و شوراها و دهیاران گیلانی را به بنگاههای معاملات ملکی خود تبدیل کردهاند، گفت: قانون مالکیت برای غریبه و بیگانه ممنوع است و باید جلوی این کار گرفته شود.
هیچ دستگاه مرتبطی در گیلان یک ریال جذب اعتبار برای پاکسازی سنبل آبی نداشت
مدیرکل محیطزیست گیلان نیز در این نشست با بیان اینکه حفظ محیطزیست وظیفه همگانی است، اظهار کرد: دو هزار و ۲۰۲ میلیارد تومان امکانات به شرکت آبفای استان برای ساماندهی فاضلاب شهرهایی که به تالاب انزلی هدایت میشود تخصیص دادهشده است.
ساسان کفایتی با اشاره به اینکه عدم لایروبی، عدم آبخیزداری و ورود بیرویه فاضلاب صنعتی، خانگی کشاورزی به تالاب و برداشت آب تالاب در زمان کشاورزی میزان تخریب تالاب را افزایش داد، گفت: دو هزار و ۵۵۸ میلیارد تومانی که برای احیای تالاب در نظر گرفتهشده برای زمانی است که دلار حدود ۱۲ هزار تومان بود.
وی با بیان اینکه هیچ دستگاه مرتبطی در گیلان حتی یک ریال جذب اعتبار برای پاکسازی سنبل آبی نداشته گفت: بسیج و سپاه با کمک جوامع محلی که در حاشیه تالاب هستند بخشی از سنبلها را پاکسازی کرد.
انتهای پیام/۱۳۰۳
تمام حقوق برای مجله خبری تپور محفوظ می باشد کپی برداری از مطالب با ذکر منبع بلامانع می باشد.